webdesign

Bli venn med søkemotorer

12 desember 2009 - Oppdatert 17 august 2012
Bli venn med søkemotorer

Det er ikke plass til alle i toppen av søkemotorene permanent hele tiden, derfor finnes det tjenester som tilbyr søkemotoroptimalisering og som frister med tilbud om å rangere deg høyere enn dine konkurenter i søkeresultater.

SEO (Search Engine Optimization)

Det er ikke plass til alle i toppen av søkemotorene permanent hele tiden, derfor finnes det tjenester som tilbyr søkemotoroptimalisering og som frister med tilbud om å rangere deg høyere enn dine konkurenter i søkeresultater. Det anbefales å utvise sunn fornuft ved bruk av slike spesielle tjenester.

Du kan bestille tjenester for allverdens hjemmesidelogistikk inkludert markedsføringsavtaler som tilbyr at du kommer øverst i søkemotorer, men hvis alle kunder som bestilte søkemotoroptimalisering skulle få ønsket oppfyllt, hvor mange skulle ikke være øverst i søkemotorene til en hver tid!

På den annen side kan slik optimalisering garantert hjelpe deg lenger opp i søkeresultatene hvis egen kunnskap er begrenset på hvordan web og hjemmesider fungerer sammen. Det handler mye om det tekniske, men også design, tekst og utforming spiller inn. Ting som ofte er motsatt av hva du selv interesserer deg for og som derfor ikke er naturlig å vite så mye om.

SEO optimalisering har klart sine fordeler, men også klart sine begrensninger og fallgruver om du skulle velge SEO-tjenester som ikke samsvarer med retningslinjer for god nettskikk! Det kan føre til at hjemmesiden din får en dårligere plassering totalt sett i et lengre perspektiv.

Ønsker du å lære mer om hvordan du optimaliserer hjemmesiden din, er Googles veiledning for nettsøk en side du bør besøke.