webdesign, grafisk design

Design din egen fargeprofil

7 januar 2010 - oppdatert 27 november 2016
Design din egen fargeprofil

Det er ikke alltid like enkelt å sette sammen farger som passer til hverandre i et tema og grensesnitt som skal tilpasses et optimalt visuelt design i en helhetlig layout eller trykksak.

Paletton - The Color Scheme Designer

I de fleste tilfeller settes designjobber og oppdrag bort til profesjonelle designere og grafikere, men ofte oppstår det gjerne situasjoner du ønsker å ta hånd om designoppdraget selv og da finnes det heldigvis løsninger som alle kan bruke for å finne tilpassede fargeprofiler. Og det på en enkel og effektiv måte.

Kanskje har du en ensfarget logo som skal være gjennomgangstonen i fargevalget på det du vil ha laget, men vil benytte flere farger for å stilsette og tilpasse menyer, linker, bokser, rammer, linjer og lignende. Har du denne ene fargen finner du enkelt fargene som passer til ved å bruke et verktøy som Paletton, et gratis og webbasert multi-fargegenerator verktøy.

Variasjoner og muligheter i programmet er mange og vil være en fargeressurs også for fargeblinde! En egen simuleringsinnstilling finnes for å vise hvordan et sammensatt fargevalg vil fortone seg for bla fargeblinde.

Programmet er enkelt satt opp og lett å forstå ved at du velger farger i et fargehjul til venstre med forhåndsvisning av resultatet til høyre.

Eventuelle farger på tekster blir automatisk komponert, og en egen forhåndsvisning finnes også for hvordan det kan bli i et webdesign, enten du vil ha et lyst design eller et design basert på en mørkere fargetone av valgte farger.

Her finner du Paletton - The Color Scheme Designer.