webdesign

Hvordan velge riktig webløsning?

12 desember 2009 - Oppdatert 18 mai 2015

Statiske html-sider kan ofte være det beste alternativet i tilfeller der tekst og innhold ikke trenger å oppdateres ofte.

Riktig webløsning skal gjenspeile riktig pris

Der utgangspunktet er liten eller ingen kjennskap til web og at ting skal være enkelt er det to alternativer som gjelder, og ved begge alternativene bør et godt utformet webdesign ligge til grunn. Enten kan du få nettstedet ditt lagt inn i en publisering- og webløsning hvor du administrerer ting selv, eller du kan legge hjemmesiden opp med statiske html-sider hvor du betaler en liten sum til en ekstern webmaster hver gang du har behov for oppdatering.

Statiske html-sider kan ofte være det beste alternativet. Med statiske nettsider i denne sammehengen mener vi nettsider hvor tekst og innhold ikke kan endres via en innloggingsfunksjon, men må gjøres manuelt og lastes opp til server med en ftp-klient.

Har du et firma eller foretak hvor det ikke forventes at du skal publisere nyheter flere ganger pr uke er statiske html-sider klart det beste

Har du et firma eller foretak hvor det ikke forventes at du skal publisere nyheter flere ganger pr. måned er statiske html-sider klart det beste, både kostnadsmessig, sikkerhetsmessig og teknisk beste i forhold til blant annet søkemotorer. Utred aller først behovet for hvilken webløsning du trenger.

Velger du å legge hjemmesiden på en publiseringsplattform, enten ved å inngå en månedlig/årlig leieavtale mellom en leverandør som drifter publiseringsløsningen for deg eller ved å drifte publisering- og webløsningen selv, har du større frihet til å legge opp innhold når det måtte passe deg. Webløsninger som gjør deg uavhengig er å foretrekke, og Webprofilen har disse webløsningene som gjør at du slipper månedlige utgifter, gebyrer og dyre leieavtaler.

Drift din egen publiseringsløsning for web, bilder og foto

Du kan få din egen webløsning for null kroner i månedlige eller årlige utgifter hvis du velger Webprofilen til å lage dine hjemmesider, men vi vet også at det er mye arbeid som må gjøres før alt er oppe og går med for eksempel installering, individuell tilpassing til ditt behov, design av hjemmesidene og konfigurasjon av publiseringsløsningen. Ting som krever teknisk og faglig innsikt, så derfor tilbyr vi selvsagt hjelp for dette som en betalt tjeneste. Dette blir en engangskostnad og svært rimelig løsning for en komplett, stabil og driftsikker publiseringsplattform i forhold til mange andre aktører.